söndag 9 december 2012

Gissa, jaktprov, renovering och lite annat


Bild på Gissa tagen för ca 2 veckor sedan.

Gissa rapport: Växer så det knakar, äter som en häst, springer fortast i hela världen, är gladast i hela världen och den mysigaste valpen jag träffat på länge! Hon är lättlärd (både positivt och negativ...), frimodig och på det stora hela en riktig mönstervalp! Hon är med mej ut och matar hönsen och kaninerna varje dag, gör frejdiga attacker mot kaninerna och försöker bita den ena hannen i nosen när jag öppnar buren... han biter tillbaka!

Jag och Beck har varit på jaktprov, JSK's mästerskap på Spannarps Säteri i Skåne. Finfin spanielmark, jag och Beck fick gå i lite väl lättsprungen mark med stora slånbärs buskage. Fasaner och harar som sprang i snåren gjorde väl att Beck inte direkt visade det bästa söket. Stöt och apport gick bra i första släppet och vi var vidare till andra släppet. Där fick vi efter ett ganska långt släpp veta att det var fälld en fasan inne i slånbären och jag skulle dirigera Beck dit. Han hittade levande fasaner som nog sprang därinne och tyckte att levande fåglar var kuligare än döda och stötte dem och så gick det nog runt i lilla cockerhjärnan, han fattade inte alls vad han egentligen skulle göra... Synd för han hade jagat riktigt fint och vi hade kanske kunnat fajtas om någon placering. Men så är det på jaktprov, man ska ha en bra hund och en god portion tur oxå!

Renoveringen är i slutstadiet nu, efter att ha haft kaos i en månad och diskat i badkaret lika länge så glädjer jag mej till att allt kommer på plats. Bänkskiva i rätt längd kommer på onsdag, de nya fönstren har kommit och när vädret är bättre så kommer de på plats. Vi ska sätta upp några tapeter, måla lite dörrfoder och så ska jag måla ett gammalt skåp till matrummet - sen börjar det roligaste, att inreda!
Vi har beställt en soffa som kommer i slutet av veckan och så blir det ny TV, sambon önskar sej en 50-60 tums och vi får nog se hur det blir med det...

Snön vräker ner här på Sveriges framsida, jag som hade satsat på en grön vinter nu när jag flyttat söderut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar