tisdag 19 november 2013

Jakter och jaktprov

Alla foton i inlägget är tagna av Hasse Sjöblom, jag är mycket tacksam för att Paparazzi-Hasse orkar släpa på sin stora kamera överallt... Hasse fotar också på klubbens jaktprov och det är så kul att vi har så mycket fotodokumentation från jaktproven.

Hösten....

Den här underbara och fina hösten fortsätter som planerat med jakter och jaktprov! Snus har startat en till öppenklass och efter två lite ojämna släpp så fick vi till slut ett CoM - Diplom för insatsen. Mycket fågel som sprang och stundtals lite väl lättsprungen mark gjorde att Snus blev lite vild och busig. Gör inte så mycket, jag har ju önskat lite mer galenskap i honom och det har jag fått!!! Han får gå några korta släpp ibland på jakter, men jag tar honom lite försiktigt fortfarande. När han jobbar vill jag att det ska vara under lugna former och att det ska bli rätt.


Snus i full fart, blir mer och mer lik sin pappa Ramp


Tjohoo!


Hej vad det går!


Beck får jaga desto mer och det funkar bra, men har kanske blivit lite mycket för honom... Han blir lite het och det blir svårt att hålla honom. Startade på två prov och vi fick ett CoM i stentuff konkurrens, Beck jagade bra men på ett par dirigeringar tog det lite lång tid. Det som var positivt var ju att vi fick in fågeln till slut och det har inte direkt varit Becks starka sida tidigare. På det andra provet var han alldeles för ohörsam och inte alls så följsam som jag vill ha honom, lite envist arbetande på löpor och till slut kunde han inte hålla sej och drog fram i en häck och stötte fåglar för långt ut. Shit happens, men det ska inte hända mer!!!


På väg in med fasan. Ryggen är domare Jane Hedvard


Jag och domare Jane


Fågeln är bärgad och matten kan andas ut!


Djup koncentration eller bara en trött Maria ?

Lite apportbilder på BeckInga kommentarer:

Skicka en kommentar