söndag 22 juli 2012

Hundträning, skytte, jakt, flytt och lite sånt

Nu går vi in i en intensiv period... Hundarna (och helst matte) ska bli i toppform tills jakten börjar den 25/8, skyttet ska finputsas och jag ska packa ihop mitt hus och köra alla grejor till Halland. Så ska man visst jobba oxå... ibland... däremellan...
Ni förstår att fokus inte riktigt kan vara 100% överallt utan det blir lite si och så med sånt i år.
Roligt är det faktiskt, känns himla inspirerande att starta ett nytt kapitel i livet.

Min blivande sambo är en duktig skytt, han är oxå mycket duktig på att lära ut på ett trevligt och pedagogiskt sätt (det var så vi träffades :-) och jag har fått mycket hjälp av honom. Vägen till att bli en bra skytt är dock mycket lång men man måste ju börja någonstans.

Jaga ska vi göra och så mycket jag bara orkar och hinner! Jag kommer att behålla medlemskapet i bästa fågelmarken här i Dalarna och åka hit så ofta vi kan. Har på något vis (via snälla UW som pratade snällt om mej...) lyckats bli medlem i ett nytt jaktlag nere i Halland. Där blir det jakt på älg, rådjur, vildsvin, lite fågel och kanske kanin (vet ej säkert) - men det blir kul! Skye visar goda takter som stöthund/kortdrivare och han är mycket intresserad av klövvilt!

Tränar Beck och Snus inför jaktprovsstarter. Beck med sikte på 1a i öppenklass och Snus mot en eventuell derbystart.
Beck behöver fortfarande en del apporterings- och dirigeringsträning och det går riktigt bra. Jag försöker träna lite grann varannan dag men ibland mer och ibland mindre...

Jag är väldigt spänd på hur fågeltillgången i jaktmarken bli i år. I fjor fanns det inte många kullar/ungfågel men desto mer äldre fågel. Förra året var ett bra bär-år och i år ser det ut att bli mycket bättre.

Spännande tider väntar...

Foto: Christer Lindberg
www.utebilder.se

1 kommentar:

  1. Har varit ut en hel del och det ser inte bra ut med skogsfågelföryngringen i år runt Edsbyn. Tror det var för lite kusar när kycklingarna kläcktes sen gjorde ju inte allt regn det bättre helre.
    Lycka till med flytten och hoppas att Du kommer att trivas där nere i söder trots att det ligger så avsides.......!

    MVH Reino

    SvaraRadera