onsdag 1 augusti 2012

Huggorm...


Då har jag för första gången som hundägare upplevt att en hund blir biten av huggorm... Ingen kul upplevelse, det var Beck som tyckte att det var något väldigt spännande som låg där i gräset. Jag såg att han nosade intresserat för att så göra ett jättehopp bakåt. Då såg jag ormen... Lika vacker som den på bilden!
Beck hade ett hål i nosen som blödde och han blev snabbt ganska svullen. Åkte fort hem och inom 10 minuter så hade jag gett honom Betapred (ett kortisonpreparat som löses upp i vatten och som är mycket snabbverkande). Ringde Djursjukhuset i Falun och åkte dit med en gång. Beck fick ligga inne för observation i ett dygn, fick dropp och smärtlindring. Han var så pigg att han fick komma hem redan dagen efter, han trivdes inte alls på Djursjukhuset... :-)
Han mår oförskämt bra, pigg som en lärka och med en liten svullnad på ena sidan av nosen som enda synliga tecken på vad som hänt. Han ska ta det lugnt ett tag då det kan ta några veckor innan allt gift är ute ur kroppen. Om två veckor ska vi ta njur- och leverprov så får vi se om några organ tagit stryk av det här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar