söndag 15 september 2013

Skogsfågeljakt

Väl hemkomna från fjällen så spenderade vi några dagar på vår jaktmark i Dalarna. Det var gott om skogsfågel men vi såg inga stora kullar, en rejäl orrkull var det men annars mindre grupperingar. Vi gick på en hel del grupper där det var några ungfåglar tillsammans med vuxen fågel och såklart några rejäla uppflog med orr- och tjädertuppar! Jag hade en jättechans att skjuta en orrtupp som Beck fick in en kanonstöt på men som vanligt var jag inte snabb nog. Han hade jagat länge, vi fann en nyanvänd grusgrop med lite fjädrar och medans jag funderade på vad det kunde vara för fågel så gjorde Beck en riktigt fin rusning framåt på ca 10 meter och där satt ju såklart tuppen... Snyggt arbete av hunden, mindre snyggt av matte - men sånt är livet ibland på skogsfågeljakt.
Sambon skjöt några ungorrar för yngsta vorstehn Egil och det var en mycket stolt husse som kom tillbaka från skogen. Egil hade först stått för några vuxna hönor som husse inte ville skjuta och så hade smugit sej vidare i skogen, både länge och väl, innan Egil till slut stod för två ungorrar och husse kunde skjuta den ena.
Det var väldigt varmt de här dagarna, 20-25 grader, inte ett enda moln och soligt och fint. Inte bästa jaktvädret men vi fick njuta av några riktigt fina höstdagar.


Egils lilla orre


Ganska bra storlek och utfärgning för att vara så tidigt på säsongen


Bästa och vackraste rastplatsen jag vet...


Lite vila i skogen


Grim som är 10 år är fräsch som sjutton, bra på att vila när han får chansen


Enkel mat i skogen, men vi satsar mer på jakten än kulinariska upplevelser -
de gör vi hemma i köket senare i höst/vinter!


Egil är trött efter sin insats i skogen, inte så konstigt med tanke på att
det var 25 grader varmt...


Grim


Och så lite kokkaffe innan vi jagar vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar