fredag 18 oktober 2013

Jakter i massor!

Alla bilder i det här inlägget är fotade av Hans Sjöblom, kennel Vagnmakarens. Tusen tack för att du fotar våra hundar, Hasse!

Ja, det är nu mitten av oktober och jakterna har varit igång i en månad nu. Jag och hundarna har många jakter bokade den här hösten, väldigt roligt men det är också jobbigt. Kostar massvis i diesel till bilen men det är det verkligen värt!

Skye är busjakts och röjhunden! Älskar "fritt valt arbete" och sköter det bra. Andjakter och klappjakter med röj i tuffa marker är hans grej... Han är inte så intresserad av att apportera det som faller eller att förfölja vilt som flyger/springer (förutom en och annan hare då... :-)  Har mycket glädje av Skye och tack vare hans insatser med fasanfösning i somras så har det öppnat sej möjligheter för matte och de andra hundarna! Det ena ger alltid det andra.

Beck är finlirs- och roughshooting hunden som får vara med när det ska bedrivas klassisk spanieljakt, vi går med skyttar som fäller viltet som hundarna stöter och allt sker på riktigt spanielvis. Väldigt bra för den lite äldre hunden som behöver jobba och få mer erfarenhet. Beck har utvecklats till en stabil jakthund som är en riktigt bra apportör nu (för er som kommer ihåg att det var mycket sämre för några år sedan...)

Snus har fått vara med i små portioner. Han är en mjuk och känslig kille som tror att alla visselpipsignaler gäller honom och då stannar han upp och tittar, går igång igen men söket blir inte helt optimalt då. Han behöver vara med lite mer och få mer erfarenhet så löser det sej. Jag vet hur bra han kan jaga och det kommer, det är jag övertygad om. Duktig apportör har han alltid varit, så det är hans bästa grej nu.

Gissa är för det mesta hemma hos husse när vi åker iväg, men hennes tid kommer snart....


Beck med andapport


En till and


Pauser är helt onödigt tycker Beck, varför kan vi inte jaga mer???


Lite enformigt med änder...


Vagnmakarens Dream Dancer - Donna
&
Vagnmakarens Nougat - Beck


Hundförare i sin bästa ålder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar